Ανεξιχνίαστα εγκλήματα που συγκλόνισαν τη Λάρισα αναζητούν δολοφόνο – ΦΩΤΟ

3769

Η Λάρισα είναι μία φιλήσυχη πόλη, με πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και είναι γνωστή για την ήρεμη οικογενειακή ζωή που μπορεί να προσφέρει.

Σε βάθος χρόνου όμως έχουν υπάρξει εγκλήματα που συγκλόνισαν την πόλη και συντάραξαν την κοινή γνώμη. Κάποια από αυτά έμειναν ατιμώρητα αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουν βρεθεί οι δολοφόνοι…

Το έγκλημα στη Λάρισα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

Ήταν 1 Οκτωβρίου του 1997 όταν η Λάρισα “ξύπνησε” συγκλονισμένη από την είδηση ότι η φοιτήτρια Εύη Γατίδου βρέθηκε κατακρεουργημένη με 104 μαχαιριές στο διαμέρισμά της.

Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια από τη Δράμα ήταν φοιτήτρια στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο τέταρτο έτος των σπουδών της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το έγκλημα είχε γίνει στο δυάρι όπου διέμενε όταν κάποιος έβαλε φριχτό τέλος στη ζωή της και μέχρι σήμερα 22 χρόνια μετά δεν έχει βρεθεί ο δράστης.

Tο πτώμα της Εύης Γατίδου βρέθηκε όταν επιστήθια φίλη και τρεις ακόμη συμφοιτητές της άνοιξαν την πόρτα του διαμερίσματός της, κατόπιν επικοινωνίας με τους γονείς της, που την αναζητούσαν επίμονα στο τηλέφωνο και δεν την έβρισκαν.

Η πολυκατοικία όπου διέμενε η Έυη

Από την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, οι γονείς της δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί της όμως δεν ανησύχησαν γιατί συνήθως μιλούσαν στο τηλέφωνο μέρα παρά ημέρα. Την Δευτέρα η άτυχη κοπέλα δεν εμφανίστηκε στο Πανεπιστήμιο της και η φίλη της ανησύχησε. Ήταν μία σημαντική μέρα και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν θα ερχόταν γιατί θα έπαιρνε απουσία και θα έχανε το έτος. Οι γονείς της από την Δράμα άρχισαν να ανησυχούν αλλά θεώρησαν ότι θα είναι κάπου με παρέα και θα έχει ξεχαστεί. Την Τρίτη η 21χρονη δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής. Η καλύτερη της φίλη αποφάσισε να πάει στο διαμέρισμα της και να της χτυπήσει το κουδούνι αλλά και πάλι καμία απάντηση. Της πέταξε κάτω από την πόρτα ένα σημείωμα που της ζητούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Η ανησυχία των γονιών της άρχιζε να μεγαλώνει. Επικοινώνησαν με όλους τους φίλους της και με την σπιτονοικοκυρά. Δεν την είχε είδε κανείς…

Την επόμενη ημέρα η μητέρα της Εύης ζητάει από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να ανοίξει την πόρτα με το δεύτερο κλειδί που είχε στην κατοχή της. Το κλειδί δεν μπαίνει στην πόρτα γιατί υπήρχε κλειδί από την μέσα πλευρά της κλειδαριάς. Όλων το μυαλό πάει στο κακό. Καλούν κλειδαρά, η πόρτα ανοίγει και οι φίλοι της μπαίνουν στο διαμέρισμα. Με κομμένη την ανάσα κατευθύνθηκαν προς το υπνοδωμάτιο. Αυτό που αντίκρισαν ξεπερνούσε κάθε λογική!

Το κατασφαγμένο κορμί της είχε βρεθεί στο κρεβάτι της, γυμνό από τη μέση και πάνω.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Ψαρούλη που είχε κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή της άτυχης φοιτήτριας, τα περισσότερα χτυπήματα – πάνω από 48 – σχημάτιζαν κύκλο γύρω από την καρδιά της.

H κοπέλα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αιφνιδιάστηκε από τον δράστη.

H αστυνομία ανακρίνει από την πρώτη στιγμή έναν 43χρονο ως ύποπτο όμως δεν διαπιστώνεται τίποτα εις βάρος του. Παραδέχεται ότι επιθυμούσε να παντρευτεί την Εύη, αλλά υπερασπίζεται την επιλογή του να μην έχει προγαμιαίες σχέσεις με καμία γυναίκα, λόγω της πίστης του στο δόγμα των Ευαγγελικών.

Αθώος ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε με 104 μαχαιριές τη φοιτήτρια Ιατρικής [εικόνα]

Η Εύη Γατίδου γνώρισε τον 43χρονο σε Ευαγγελική εκκλησία. Ο 43χρόνος είχε ζητήσει την φοιτήτρια σε γάμο τρεις φορές, σύμφωνα με το κατηγορητήριο αλλά η άτυχη κοπέλα είχε απορρίψει όλες τις προτάσεις.

H υπόθεση μπήκε στο αρχείο στις 13 Οκτωβρίου 1999, αφού από την αστυνομική έρευνα δεν προέκυψε κατηγορία κατά οποιουδήποτε.

Τον Φεβρουάριο του 2001 ανώνυμη επιστολή που έφθασε στην Ασφάλεια Λάρισας
κατονόμαζε συμφοιτητή της Εύης Γατίδου ως δολοφόνο της. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο συγκεκριμένος δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

Η Επιστολή στην Αστυνομία

Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά σε δίκη ο 43χρόνος κατηγορούμενος για τη δολοφονία.

Ο ιατροδικαστής Δ. Ψαρούλης εκτίμησε ότι ο απώτερος χρόνος θανάτου ήταν το μεσημέρι της Κυριακής. Κατά την διάρκεια της δίκης, όμως ο ιατροδικαστής κ. N. Καλογριάς, με βάση τα δεδομένα της έκθεσης του κ. Ψαρούλη, αλλά και τα στοιχεία της EMY για τις καιρικές συνθήκες εκείνων των ημερών – θερμοκρασία 26 βαθμών και υγρασία πάνω από 60% – εκτίμησε ότι ο απώτερος χρόνος θανάτου ήταν το μεσημέρι της Δευτέρας, δηλαδή ένα 24ωρο πιο κοντά στην ανεύρεση του πτώματος.

Στην συνέχεια ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος και με άλλο βούλευμα, το 157/2004, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας παρέπεμψε οριστικά τον κατηγορούμενο σε δίκη. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το 2005 στον Βόλο και το 7μελές ΜΟΔ Βόλου ομόφωνα καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο της φοιτήτριας.

Τον Ιανουάριο του 2007 το 7μελές Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, τον αθώωσε ομόφωνα, ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση. Με άλλα λόγια το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε ομόφωνα (7 ψήφοι) και το δευτεροβάθμιο ομόφωνα τον αθώωσε (7ψήφοι). Στη συνέχεια, έγινε η πρώτη αναίρεση στον Άρειο Πάγο που έγινε δεκτή και τον Φεβρουάριο του 2010 το ΜΟΕ Λάρισας εξέδωσε και πάλι απόφαση αθωωτική, με ψήφους 6 προς 1. Ακολούθησε νέα αίτηση αναίρεσης, από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010, που έγινε και αυτή δεκτή τον επόμενο χρόνο. Το τέταρτο δικαστήριο έγινε στο ΜΟΕ Λάρισας τον Ιανουάριο του 2013 με την εκ νέου αθώωση του 43χρονου.

Τελικά, ο 43χρόνος δικαιώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 1166/2014 αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου και η υπόθεση μπαίνει οριστικά στο αρχείο.

Ανεξιχνίαστο έγκλημα χωρίς τιμωρία στη Λάρισα του παιδοχειρουργού Δ. Τσούμα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει και την αποτρόπαια δολοφονία του παιδοχειρουργού Δημήτρη Τσούμα, που έγινε στη Λάρισα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 καθώς μέχρι και σήμερα οι άνδρες της αστυνομίας δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στον δράστη.

Το πτώμα του άτυχου 56χρονου βρέθηκε από έναν περαστικό μέσα σε ένα χωράφι, σε οδό παράλληλη των σιδηροδρομικών γραμμών της Λάρισας.

Η δολοφονία σύμφωνα με την ιατροδικαστή έγινε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο λόγος για τον οποίο ο 56χρονος με τον άγνωστο επισκέφθηκαν το μέρος της δολοφονίας καθώς πρόκειται για τοποθεσία ακατοίκητη και ερημική.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., κάνουν λόγο από την αρχή για έγκλημα πάθους, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο παιδοχειρουργός αρχικά πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι και εν συνεχεία, ενώ ήταν ήδη νεκρός, μαχαιρώθηκε στον λαιμό.

Από τις καταθέσεις μαρτύρων, προέκυπτε ότι το Σάββατο της 28ης Σεπτεμβρίου ο παιδοχειρουργός Δημήτρης Τσούμας βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τη σύντροφο του όταν  κάποια στιγμή της είπε μετά από τηλεφώνημα ότι έπρεπε να φύγει βιαστικά γιατί βρήκε την ευκαιρία να αγοράσει χρυσές λίρες σε πολύ χαμηλή τιμή κάτι το οποίο διερευνήθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός

Τα σενάρια πολλά. Ίσως ήθελε να πάει κάπου αλλού και έψαχνε πρόφαση. Ίσως βγήκε από το σπίτι του και τον περίμενε ένα άλλο πρόσωπο από κάτω, το οποίο είχε μεταφορικό μέσο επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, καθώς στον τόπο που βρέθηκε το πτώμα δεν υπήρχε μεταφορικό μέσο του γιατρού.

Από τη στιγμή που έφυγε από το σπίτι μέχρι και εκείνη που δολοφονήθηκε, ο 56χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., δέχτηκε δύο τηλεφωνικές κλήσεις, μία από τη σύντροφό του η οποία ανησύχησε επειδή αργούσε και η δεύτερη από τον γιο του γύρω στις 12.00 τα μεσάνυχτα χωρίς όμως να απαντήσει σε καμία από αυτές.

Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών αρχών εντοπίσουν την διαδρομή που έκανε ο άτυχος γιατρός, για να μπορέσουν να βρουν υλικό από κάμερες, δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Άγνωστο παραμένει μέχρι σήμερα ποιος δολοφόνησε τον γιατρό και για ποιον λόγο.

Φ.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ