Ανανεωτική Αριστερά: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά δικαιώματά της στη ΝΑ Μεσόγειο»

296

Οι πολιτικές εξελίξεις στη νέα εποχή που διαμορφώνεται από την πανδημία, η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας της επιθετικότητας της Άγκυρας και οργανωτικά ζητήματα συζητήθηκαν διεξοδικά σε τηλεδιάσκεψη της διευρυμένης Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης Ανανεωτική Αριστερά, που μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή.

Ανακοίνωση που εξέδωσαν τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς αναφέρει για τα εθνικά θέματα πως «οι μονομερείς και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας οξύνουν τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Ελλάδα υπερασπιζόμενη με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ΝΑ Μεσόγειο, οφείλει ταυτόχρονα να επιδιώκει σταθερά το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με προσφυγή και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο πλαίσιο του σεβασμού και της τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Η χώρα μας πρέπει ταυτόχρονα να αναβαθμίζει τις συμμαχίες της με τα βαλκανικά και μεσογειακά κράτη και να πιέζει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για λήψη μέτρων απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Αν οι ακραίες και εθνικιστικές φωνές, που τροφοδοτούνται από την προκλητική και αναθεωρητική στρατηγική της κυβέρνησης Ερντογάν, επικρατήσουν και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, τότε αυξάνεται δραματικά η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς των δύο χωρών και τη σταθερότητα στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο».

Σχετικά με το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά την πανδημία, τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς τονίζουν ότι το Κίνημα Αλλαγής, στην πράξη, αποτελεί τη βασική εναλλακτική πρόταση που συνδυάζει τον προοδευτικό προσανατολισμό για την αντιμετώπιση των καινούργιων προβλημάτων, με αίσθηση ευθύνης και συναίνεσης. «Αρκεί να συνεχίσει μία πορεία που έχει ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της Σοσιαλδημοκρατίας, χωρίς προσκόλληση στο παρελθόν, με στόχο τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων του χώρου από τη Σοσιαλδημοκρατία, το μεταρρυθμιστικό Κέντρο, την Ανανεωτική Αριστερά. Η σταθερή προσήλωση σε νέο αφήγημα, που θα ανταποκρίνεται στη νέα εποχή με πρωτοποριακές ιδέες και σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας για να ικανοποιήσει ιδιαιτέρως τις απαιτήσεις της νέας γενιάς, συνιστά τον στρατηγικό ρόλο της Κεντροαριστεράς, ώστε να αμφισβητήσει τον καχεκτικό δικομματισμό, τις συντηρητικές πολιτικές και τον αριστερό λαϊκισμό», επισημαίνουν και δεσμεύονται ότι θα ενισχύσουν αυτόν τον στόχο. Όπως προσθέτουν, τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα συνδράμουν στην οργανωτική αναδιάρθρωση των Νομαρχιακών Επιτροπών και στις διεργασίες της επικείμενης Συνδιάσκεψης του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ