Αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις και από Δημόσιο για 564.000 υπαλλήλους

415

Εως τις 31 Μαρτίου θα πρέπει όλοι οι φορείς του Δημοσίου, ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να υποβάλουν στον ΕΦΚΑ Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για 564.000 δημοσίους υπαλλήλους. Οπως ανακοίνωσε χθες, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το υπουργείο σαε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ ξεκινάει το πρόγραμμα ένταξης και υποβολής  ΑΠΔ για 564.000 δημοσίους υπαλλήλους με καταληκτική ημερομηνία πρώτης υποβολής την 31η Μαρτίου 2020. Στόχος είναι η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο ψηφιακό περιβάλλον των ΑΠΔ, μία συμβατική υποχρέωση του κράτους που είχε μείνει ανεκπλήρωτη για πολλά χρόνια. Ηδη, έχουν ξεκινήσει όλες οι αναγκαίες διαδικασίες και προσαρμογές στο πληροφοριακό  σύστημα του ΕΦΚΑ προκειμένου να είναι δυνατή η υποβολή των δηλώσεων από όλους τους φορείς. Η αρχή θα γίνει για τον Ιανουάριο του 2020 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και για τα προηγούμενα έτη, και συγκεκριμένα για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2017 όταν και εντάχθηκαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στον ΕΦΚΑ και ξεκίνησε η υποχρέωση του Δημοσίου να καταβάλει εισφορές ως εργοδότης, έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Με αυτό τον τρόπο θα τακτοποιηθεί όλος ο ασφαλιστικός χρόνος των δημοσίων υπαλλήλων με σημαντικά οφέλη για το σύστημα καταγραφής και απονομής των συνταξιοδοτικών παροχών τους.  Οπως, μάλιστα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πρόκειται για ένα ακόμη  μεγάλο βήμα στον δρόμο προς τον  εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό  του e-EΦΚΑ ώστε ο νεοσύστατος φορέας να έχει ψηφιοποιημένα τα στοιχεία και το σύνολο των εισφορών για όλους τους εργαζομένους της χώρας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Θέτουμε σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και αποτελεσματικότερης διαχείρισης το σύστημα εισφορών και παροχών, διευκολύνοντας σημαντικά τους μελλοντικούς συνταξιούχους του Δημοσίου μέσα από την ταχύτερη απονομή των συντάξεών τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ