Ανάκληση της απόφασης για τα Βαρώσια ζητάει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

319

Δεύτερο μήνυμα στην Άγκυρα σε μία ημέρα στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων στην Κύπρο.

Μετά την αυστηρή παρέμβαση της Ουάσιγκτον για τις νέες έρευνες του «Ορούτς Ρέις», εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία των ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη ενέργεια στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την ως ένα προκλητικό και αντιπαραγωγικό βήμα που υπονομεύει την επανέναρξη των συνομιλιών.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθιά για τη μονομερή απόφαση να ανοίξουν εκ νέου τα Βαρώσια και ζητούν την ανάκληση αυτής της απόφασης. Το άνοιγμα των Βαρωσίων είναι ασυμβίβαστο με τις αποφάσεις 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι προκλητικό και αντιπαραγωγικό για την επανέναρξη των συνομιλιών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχίζουν να απαιτούν διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, ενώ διατύπωσε και την πάγια αμερικανική θέση για το Κυπριακό. «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν έναν ολοκληρωμένο διακανονισμό για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, καθώς και την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ