Αλλάζει όψη πεζογέφυρα στον Πηνειό- Αυτοφωτιζόμενη και εντυπωσιακή

468

Εργασίες για τη δημιουργία αυτοφωτιζόμενης επιφάνειας στο κατάστρωμα της πεζογέφυρας των Κρηνίδων Νυμφών, στον Πηνειό, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την πεζογέφυρα που διέρχεται πάνω από τον Πηνειό ποταμό και συνδέει τη συνοικία των Αμπελοκήπων και το κηποθέατρο Αλκαζάρ. Ταυτόχρονα αποτελεί και την κύρια πρόσβαση προς την κοίτη του Πηνειού κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ Πηνειού και όσων εκδηλώσεων γίνονται στην κοίτη του ποταμού.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικότερα από το πρωτί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου εως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Αυτές τις ημέρες η γέφυρα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους περιπατητές. Θα γίνει επίστρωση του καταστρώματος με ένα νέο καινοτόμο υλικό (lumin αδρανή), το οποίο απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στις ορατές, υπεριώδεις ή υπέρυθρες περιοχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και εκπέμπει την συσσωρευμένη ενέργεια με τη μορφή φωτός μετά το σκοτάδι. Ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται σε ημερήσια βάση.
Το υλικό αυτό γνωρίζει μεγάλη διάδοση στο εξωτερικό, όπου χρησιμοποιείται για την δημιουργία αυτοφωτιζόμενων επιφανειών σε ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια κλπ

Σημειώνεται ότι εάν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η πεζογέφυρα θα δοθεί αμέσως στην κυκλοφορία, ενώ εάν υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών οι εργασίες θα εκτελεστούν σε άλλη χρονική περίοδο.

*Οι φωτογραφίες αποτελούν τμήμα δοκιμής που εκτελέστηκε στην πεζογέφυρα σε πραγματικές συνθήκες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here