Αλέξης Γεωργούλης: Μήπως βρήκαμε στο πρόσωπό του το εξιλαστήριο θύμα της πολιτικής που ψάχναμε;

892

Αλέξης Γεωργούλης, ένα παιδί που ξεκίνησε από τη Λάρισα με όνειρα και κατάφερε να πετύχει να γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς, με καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η πορεία του ως ηθοποιός γνωστή στους περισσότερους, από τον ρόλο που τον έκανε διάσημο στη σειρά “Είσαι το ταίρι μου”, μέχρι τις συνεργασίες στο εξωτερικό με μεγάλες εταιρείες παραγωγής και ονόματα του Hollywood όπως η Νία Βαρντάλος.

Κάτι άλλαξε όμως από τη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και την πολιτική.

Το αξιαγάπητο παιδί ξαφνικά βρέθηκε στο στόχαστρο γνωστών και αγνώστων… Έγινε το αγαπημένο πρόσωπο για κριτική τόσο των ΜΜΕ, μιας και κάθε είδηση γι αυτόν αποφέρει τα πολυπόθητα κλικς στις ηλεκτρονικές εφημερίδες, όσο και των απλών πολιτών. “Γιατί ένας ηθοποιός να ασχοληθεί με την Ευρωβουλή; Γιατί ενώ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν πολύ γνωστά ονόματα, πρώην υπουργοί κτλ να βγει ο Γεωργούλης;” Με πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λόγια της Μιμής Ντενίση ότι “Αν είναι ο Αλέξης Γεωργούλης στο ψηφοδέλτιο και πλάι του είναι ένας που έχει κάνει τρία διδακτορικά και είναι καθηγητής πανεπιστημίου στο Princeton, ο κόσμος θα ψηφίσει τον Αλέξη Γεωργούλη”.

Η τελευταία είδηση σχετικά με τον Γεωργούλη, το θέμα ότι έχασε τα λόγια του στην Ευρωβουλή και δεν καταλάβαινε κανείς τι ήθελε να πει. Ναι είναι αλήθεια ότι αυτό έγινε. Μπορεί να φταίει το ότι δεν έχει εμπειρία. Μπορεί να πήγε αδιάβαστος. Μπορεί να ήταν απλά μία κακή στιγμή. Μπορεί και να μην κάνει γι αυτό τον “ρόλο”.

Και φυσικά τα σχόλια στα Social Media που είναι άκρως καυστικά, ότι το κάνει για τα χρήματα και πολλά, πολλά άλλα. Στον κόσμο του Facebook εκεί όπου η κριτική είναι πολύ εύκολη και ο καθένας γίνεται “δικαστής” και μπορεί να πει την γνώμη του κάτω από κάποια είδηση, χωρίς πολλές φορές ούτε καν να ανοίξει το θέμα και να το διαβάσει.

Μήπως όμως στο πρόσωπο του Αλέξη Γεωργούλη βρήκαμε το εξιλαστήριο θύμα της πολιτικής που τόσα χρόνια ψάχναμε;

Η αλήθεια είναι ότι ναι δεν έχει εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι καμιά φορά η καλή πρόθεση και μόνο, δεν φτάνει. Όμως μήπως είμαστε πολύ αυστηροί; Μήπως είμαστε ο λαός που ξεχνάμε πολύ εύκολα;

Όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί όλων των παρατάξεων που τόσα χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία, που μας έφτασαν στα χρόνια των μνημονίων που δεν έχουν τελειωμό, γιατί δεν έχουν κριθεί ποτέ τόσο αυστηρά;

Αυτοί δεν είχαν αποτυχημένες στγμές σε ομιλίες; Κανείς όμως δεν ασχολήθηκε και τόσο πολύ. Αυτοί δεν πληρώνονται για την ιδιότητά τους ως πολιτικοί; Το κάνουν μήπως αφιλοκερδώς; Αυτοί δεν είναι που καταθέτουν πόθεν έσχες και δεν μας ενοχλεί καθόλου, που έχουν κάποιοι από αυτούς πληθώρα ακινήτων, τραπεζικές καταθέσεις χιλιάδων ευρώ, μετοχές και πολλά άλλα; Αλλά στην περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη μας ενοχλεί που θα παίρνει τον μισθό του Ευρωβουλευτή.

Γεγονός είναι άλλωστε ότι δεν αλλάζουν στην Ελλάδα εύκολα τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή. Οι ίδιοι και οι ίδιοι, που έχουν κάνει την πολιτική επάγγελμα. Οι ίδιοι που περνάνε από επιτροπές, σκάνδαλα και εισαγελλείς, μετά από 2 ή 3 χρόνια βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής. Και φυσικά όχι από μόνοι τους. Κάποιος τους ψηφίζει…

Που σημαίνει ότι τους συγχωρήσαμε και τους εμπιστευθήκαμε και πάλι. Γιατί ξεχνάμε πολύ εύκολα. Γιατί για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο Γεωργούλης!

Μήπως όμως κάποιοι τον ψήφισαν συνειδητά γιατί “σιχάθηκαν” τους “κανονικούς” πολιτικούς; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Μπορεί όντως να τον ψήφισε ο γυναικείος πληθυσμός επειδή είναι γοητευτικός και να μην αξίζει για την θέση αυτή.

Φυσικά και να κριθεί. Αλλά μετά τη θητεία του. Για τις πράξεις του και το έργο του. Και φυσικά να τον “στείλουμε σπίτι του” αφού όμως πρώτα δούμε αν κάνει ή δεν κάνει…

Σημασία όμως έχει ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ευρωβουλή και αν αξίζει ή όχι θα το δείξει μόνο ένας. Ο χρόνος… Γιατί όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here