Αυτά είναι τα δύο επικρατέστερα νέα ονόματα για τον ΣΥΡΙΖΑ

284

Με σαφή πρόθεση να πέσουν οι εσωκομματικοί τόνοι προσήλθαν σήμερα το μεσημέρι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στην Κουμουνδούρου τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για το κείμενο απολογισμού που θα τεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή (που θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο), ενώ απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την αλλαγή του ονόματος (που επί της ουσίας θα πρόκειται για μια απλή προσθήκη ούτως ώστε να γίνει «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία» ή «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» που είναι και τα επικρατέστερα.

Την τελική πρόταση θα την καταθέσει ο ίδιος ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο. Μονάχα σε περίπτωση που υπάρξει και κάποια άλλη, διαφορετική πρόταση, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να τεθεί σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματος και το όποιο αποτέλεσμα να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκοντας τη σύγκλιση μεταξύ των εσωκομματικών τάσεων, και ιδίως αυτής των «53», προέβη χθες σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία όπως μαθαίνουμε, κατά τη διάρκεια της οποίας παραδέχθηκε ότι έχει κάνει και ο ίδιος λάθη, «όπως όλοι μας» και κάλεσε τους συντρόφους του να κινηθούν ενωτικά προς το συνέδριο του Μαΐου. Άξιο μνείας είναι επίσης το γεγονός ότι η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της Αθήνας που ετοίμαζε ο τέως πρωθυπουργός για την Παρασκευή που μας έρχεται, 14 Φεβρουαρίου, μεταφέρθηκε για τις 22 του μήνα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here