Άδωνις Γεωργιάδης: Οι βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν πρόβλημα να κυρώσουν τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία

258

Οι τρεις συμφωνίες με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας που έχουν μεταφερθεί χρονικά για το εγγύς μέλλον θα περάσουν χωρίς πρόβλημα από τη Βουλή, διαβεβαιώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Παίρνοντας τον λόγο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου, το μέλος της κυβέρνησης τόνισε ότι ίδιος ως κρατικός αξιωματούχος είναι υποχρεωμένος να τηρεί τις συμφωνίες που έχει κάνει η χώρα του.

«Μην ανησυχείτε θα κυρωθούν οι συμφωνίες! Εμείς ως κόμμα όταν βρισκόμασταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, στις εκλογές, αλλά και στα συλλαλητήρια λέγαμε το ίδιο: δεν πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή αυτή η συμφωνία αλλά εφόσον κάτι τέτοιο γίνει, είναι δεσμευτική και θα την τηρήσουμε εφόσον εκλεγούμε» τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι «εγώ μάλιστα έχω ανεβάσει το βίντεο σε ερώτηση του κ. Φίλη προεκλογικά όταν με ρώτησε πως θα αποκαλείτε τη χώρα αυτή και είπα: ως επίσημο πρόσωπο θα τη λέω πάντα Βόρεια Μακεδονία καθώς είμαι υποχρεωμένος.

Δεν έχει πρόβλημα η Νέα Δημοκρατία και η Κοινοβουλευτική της Ομάδα να κυρώσεις τις συμφωνίες. Μην αγωνιάτε» κατέληξε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις διακρατικές συμφωνίες αφορούν την οικονομική συνεργασία, την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την από κοινού φύλαξη του FIR της γειτονικής χώρας από αεροσκάφη της δικής μας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ