Άδωνις Γεωργιάδης για επένδυση στο Ελληνικό: Όλα είναι on track

103

Η Ελλάδα, εν μέσω Covid, αποδεικνύει ότι συνεχίζει τις επενδύσεις με μεγάλη ταχύτητα και αυτό είναι το σήμα που στέλνουμε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, σήμερα, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη για την επένδυση στο Ελληνικό: «Όλα είναι on track. Τα έργα της κατεδάφισης και της νέας περίφραξης θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Μέσα στον Οκτώβριο τελειώνει ο διαγωνισμός για το καζίνο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, άρα τελειώνει και αυτή η εκκρεμότητα. Φτάνει στη Βουλή η διανομή και η σύμβαση και προχωράμε την μεταβίβαση και την έναρξη των κυρίως έργων. Όλα είναι βάσει χρονοδιαγράμματος».

Η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα ο υπουργός δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά χαρμόσυνο νέο ότι μία εταιρεία αυτού του βεληνεκούς, σε μία τεχνολογία αιχμής όπως είναι το cloud, επιλέγει μεταξύ πολλών άλλων χωρών την Ελλάδα για να κάνει αυτή την επένδυση και αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη. Το θεωρούμε μία σημαντική νίκη της Εθνικής Ελλάδος».

«Ήταν δύσκολο, αλλά το πετύχαμε. Δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρώτα δουλέψαμε με τον κ. Πιερρακάκη για να αφαιρέσουμε την Ελλάδα από τη λίστα των ΗΠΑ για τις χώρες που κλέβουν πνευματική ιδιοκτησία. Μετά είχαμε την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε πάρα πολύ καλά και πήγε και καλύτερα του αναμενομένου. Από τις 200 θέσεις εργασίας έχουν φτάσει τώρα τις 500 θέσεις εργασίας. Ακολούθησε η SISCO.

Στη συνέχεια διαπραγματευτήκαμε με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τη διακρατική μας συμφωνία στον τομέα των επενδύσεων στην υψηλή τεχνολογία. Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψα σχετική συμφωνία με τον κ. Πομπέο. Φτάσαμε τώρα στη Microsoft και θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χθεσινή ανακοίνωση είναι ένας κρίκος μιας συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας».

«Η Ελλάδα εν μέσω Covid αποδεικνύει ότι συνεχίζει τις επενδύσεις με μεγάλη ταχύτητα και αυτό είναι το σήμα που στέλνουμε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν μας έχει σταματήσει ο Covid και δεν σταματάμε λόγω Covid».

Προϋπολογισμός

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού και αν είναι εφικτά τα μεγέθη που αναφέρει για την ανάπτυξη ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει μία λογική. Ποια είναι η λογική; Ότι θα επιτύχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να συνεχίσουμε και την οικονομική μας δραστηριότητα. Και έχει και διάφορα σενάρια. Εγώ δεν μπορώ να σας πω σήμερα ποιο σενάριο θα ευοδωθεί, διότι αν το έκανα αυτό δεν θα ήμουν υπουργός, θα ήμουν προφήτης. Σας λέω όμως, ότι η διάθεση όλων μας είναι να πετύχουμε και να δουλέψουμε σωστά για να πάει αυτό μπροστά».

Χρυσή Αυγή

Τέλος, για την αυριανή δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός ανέφερε: «Τη Χρυσή Αυγή την εκλαμβάνω ως σφοδρό πολιτικό μου αντίπαλο. Τη θεωρώ ένα απαίσιο κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος και είμαι πολύ ευτυχής που έχει βρεθεί πλέον εκτός Βουλής. Το αν θα είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι δεν θα το κρίνω εγώ. Θα το κρίνει το δικαστήριο. Αν αρχίσουμε να δικάζουμε οι πολιτικοί, δεν θα βγάλουμε άκρη. Θα αφήσουμε αύριο την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει. Της έχουμε εμπιστοσύνη, διότι ξέρει τη δουλειά της και θα σχολιάσουμε μετά το αποτέλεσμα αυτής της δίκης»

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here