«Αδιάβροχη» εκκλησία στη Λάρισα

597

Ολοκληρώνονται έως το τέλος του μήνα οι εργασίες συντήρησης του ναού της Αναστάσεως του Λαζάρου στο νέο Κοιμητήριο Λάρισας. Έχοντας συμπληρωθεί 9 χρόνια από την αρχική πρόταση για τη συντήρηση του Ναού και τρία χρόνια από την αντιπαράθεση Δήμου Λαρισαίων με το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής που δεν ενέκρινε συγκεκριμένα έργα, ο Ναός συντηρείται επιτέλους και θα λειτουργεί ακόμη και όταν ο καιρός είναι… βροχερός.

Η εκκλησία, όπως κατά καιρούς με ένταση σημείωνε ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την υγρασία «με αποτέλεσμα να πέφτουν σοβάδες στην Αγία Τράπεζα». Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, το 2016, αποφάσισε τη χρηματοδότηση του έργου με 332.000 ευρώ, για την προστασία του Ναού. Για να ακολουθήσουν διαδοχικές διαφωνίες του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και δημόσια αντιπαράθεση, μέσω ανακοινώσεων, με τη δημοτική αρχή.

Το έργο -που ξεκίνησε τελικά- περιλαμβάνει εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξωτερικού κελύφους του Ναού ενώ όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, Αστ. Παπαϊωάννου «οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα».

Στην τεχνική περιγραφή, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών «αποξηλώνονται η υφισταμένη μεμβράνη στεγάνωσης και τα εξωτερικά επιχρίσματα στα σημεία που έχουν διαβρωθεί και ανακατασκευάζονται τα επιχρίσματα» και πως «επιστρώνεται διαπνέουσα μεμβράνη και κατασκευάζεται επιστέγαση του κελύφους του ιερού ναού με τιτανιούχο ψευδάργυρο (quartz zinc plus)» ενώ «οι εξωτερικές επιφάνειες του ιερού ναού που δεν καλύπτονται με τιτανιούχο ψευδάργυρο, χρωματίζονται».

Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here