8 παρανοήσεις για την Λάρισα

934

Ας μιλήσουμε για κλισέ… Και ξέρετε, όχι τίποτα χαζά, από τα άλλα, τα ultra κλισέ που ακούς κάθε φορά που λες ότι είσαι από Λάρισα. Τα σιντριβάνια, τις πλατείες, <<το Λάρ’σα σι είδα κι λαχτάρσα>> και όλα τα ποτιστικά του κάμπου τα ξέρει όλη η επικράτεια.. Αλλά μεταξύ μας τώρα, υπάρχουν πράγματα που μόνο οι ντόπιοι καταλαβαίνουν ακριβώς και τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστώ την σοφία μας μαζί σας.

Ποια είναι όλα αυτά τα πράγματα λοιπόν, που μόνο ένας Λαρισαίος γνωρίζει για την πόλη; Προφανώς και ακολουθεί αγαπημένη λίστα

Όλη η Ελλάδα νομίζει ότι στη Λάρισα κυκλοφορούμε με Καγιέν και η κρίση δεν μας ακουμπά… Οκ, δεν θα πω πως μας έχει ισοπεδώσει, αλλά νιώθουμε και εδώ ζόρια… Και επιπλέον, όσες Καγιέν ξέμειναν ή είναι κλειδωμένες σε γκαράζ ή κυκλοφορούν με δοκιμαστικές πινακίδες… Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες!

Η ζέστη στην Λάρισα είναι πάντα ζέστα… Θεμελιώδες αξίωμα που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε και έχουμε το δικαίωμα παράφρασης… Τόσους καύσωνες αντέξαμε, θα μας πεις πως θα τους ονομάζουμε κιόλας; Έλα σε παρακαλώ!

Οι Λαρισαίες είναι σνόμπ… Όχι αγαπητέ, σνομπ άνθρωποι υπάρχουν παντού, δεν παράγονται μόνο στον Κάμπο… Εμείς από παραγωγή, κάτι βαμβάκια έχουμε…

Όσο και να προσπαθήσεις, δεν θα καταφέρεις να μιλήσεις όπως οι ντόπιοι… Συνέχιζε να ποστάρεις εικόνες τώρα με <<σκλιά>> και << ουι μάναμ>>…

Αχ τι τέλειο το Φρούριο! Τόσες ταβέρνες με καλό φαγητό!!… Ναι, δεν λέω αγαπάμε Φρούριο αλλά δεν τρώμε μόνο στο Φρούριο… Τα καλύτερα ταβερνάκια τα κρατάμε για εμάς!

Το παζάρι εδώ δεν είναι αυτό που κάνεις εσύ για να σου κόψει ο υπάλληλος 5 ευρώ… Το Παζάρι στην Λάρισα είναι ένα και γίνεται κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβρη.

Δεν βγαίνουμε στα μπουζούκια για να πετάξουμε λουλούδια και να σπάσουμε πιάτα… Βγαίνουμε για να χορέψουμε μέχρι πρωίας από τσάμικο μέχρι bachata!

Τέλος, δεν έχουμε μόνο μπουζούκια… Και τα μουσεία μας τα έχουμε και τα εναλλακτικά μαγαζιά μας τα έχουμε και πολλά πολιτιστικά δρώμενα έχουμε! Τι είμαστε μανδάμ, τίποτα Βλάχοι;

Στέλλα Καρατζόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ