Μετά από 8 χρόνια θα «χτυπήσει κουδούνι» στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων Ελασσόνας

353

Μετά από 8 χρόνια που είχε κλειστές τις πόρτες του, το Νηπιαγωγείο στα Καλύβια Ελασσόνας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει ξανά για να υποδεχτεί τους λιλιπούτειους μαθητές του χωριού.

Συνολικά 7 μαθητές αναμένεται να φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Κίτσιο που αυτές τις μέρες εκτελεί χρέη αναπληρωτή προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Το Νηπιαγωγείο είχε κλείσει το 2011, λέει ο κ. Κίτσιος, και οι λιγοστοί μαθητές μετακινούνταν με ταξί στην Καλλιθέα. «Οι καιρικές συνθήκες και η ηλικία των παιδιών καθιστούσαν δύσκολη τη μεταφορά των παιδιών. Οι υποδομές υπάρχουν, ό,τι υλικά χρειαστούν θα τα μεταφέρουμε από την Καλλιθέα, ενώ οι κάτοικοι και γονείς των παιδιών έχουν προσφερθεί να αναλάβουν εθελοντικά κάποιες εργασίες όπως το βάψιμο, μιας και το σχολείο ήταν κλειστό χρόνια».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου που συνεργάστηκε με την προϊστάμενη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου για το συγκεκριμένο ζήτημα, σε σχετική δήλωσή του αναφέρει «Σε συνεργασία με τη νέα προϊσταμένη Α/θμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας Σοφία Παπαδοπούλου, την οποία και ευχαριστώ, αποφασίστηκε να ανοίξει και να λειτουργήσει ξανά το Νηπιαγωγείο Καλυβίων. Ο δρόμος της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών περνάει και μέσα από την εκπαίδευση».

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στον Ιούνιο, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Πολιτισμού Π.Ε. Λάρισας, κ. Αθανάσιος Παιδής, ζήτησε από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Δρ. Γ. Δοδοντσάκη την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλές γεννήσεις παιδιών και η μετακίνηση νηπίων κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολη. Ο κ. Παιδής παρέδωσε στον κ. Δοδοντσάκη και σχετικό υπόμνημα του προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Βασίλη Τσακίρη, το οποίο έχουν υπογράψει και οι κάτοικοι του χωριού.

Πηγή: Eleftheria.gr-Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here