Γιώργος Μανώλης από Μακρυχώρι: “Όλοι Μαζί για να κάνουμε τον Δήμο Τεμπών πρότυπο”

625

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο Μακρυχώρι χθες, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, παρουσιάσε τους υποψηφιούς του και μίλησε ανοιχτά για το όραμα του για τον Δήμο Τεμπών. Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητοί υποψήφιοι – συνοδοιπόροι της Νέας Δύναμης, σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου που είστε μαζί μου σήμερα! Σκέφτηκα πολύ αυτές τις μέρες τι θα μπορούσα να πω σε ανθρώπους με τους οποίους αγωνιστήκαμε  μαζί όλα αυτά τα χρόνια.

Με όλους αυτούς που γνωρίζουν την  επαγγελματική μου πορεία, τον τρόπο που σκέφτομαι την οικογένειά μου.

Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι μόνον τρεις λέξεις:

  • αξιοπιστία,
  • εντιμότητα,
  • ειλικρίνεια.

Και σ’ αυτές θα οικοδομήσω όλη την προσπάθειά μου για το τιμόνι του Δήμου Τεμπών.

Αλλά και σ’ αυτές θα οικοδομήσω το έργο μου, εφόσον μου εμπιστευθείτε με την ψήφο σας τον Δήμο Τεμπών.

Συνδημότες μου, αγαπητοί μου φίλοι, με τη σημερινή πρόσκληση τυπικά αρχίζω την προεκλογική εκστρατεία μου. Τυπικά μόνον όμως, γιατί ουσιαστικά ζω μαζι σας. Δεν έλειψα ποτέ από την καθημερινότητά σας.Δεν έρχομαι κοντά σας μόνο τις παραμονές των εκλογών για να ζητήσω ψήφους και να υποσχεθώ έργα που είναι δύσκολα να υλοποιηθούν.

Ουσιαστικά σήμερα είμαι εδώ μόνο

  • για να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις μου και
  • για να ευχαριστήσω δημόσια αυτούς που με εμπιστεύθηκαν ήδη για να γίνουν συνοδοιπόροι μου στον αγώνα της Νέας Δύναμης.

Παρότι το όνομα του συνδυασμού μας είναι γνωστό, θα ήθελα να σας εξηγήσω για τη  «Νέα Δύναμη».

Γιατί το Νέο σημαίνει το καινούργιο ξεκίνημα πέρα από προκαταλήψεις, πέρα από προσωπικές αντιπαραθέσεις, πέρα από μικροκομματικές αντιλήψεις.

Το έχω πει και το ξαναλέω: Οι δήμοι δεν είναι γι’ αυτά.

Ζούμε όλοι μαζί, μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα και μας ωφελούν οι ίδιες λύσεις.

Αρα, είναι προς όφελος όλων να αφήσουμε στην άκρη διαμάχες που πολλές φορές ξεχνάμε από πού και πότε ξεκίνησαν! Πολλοί μιλούν για πολυσυλλογικότητα, λίγοι όμως την κάνουν πράξη! Πολλοί υπόσχονται ότι θα χτίσουν το σπίτι που θα έχει θέση για όλους, όμως δυστυχώς την επομένη οι καρέκλες είναι για λίγους και γνωστούς.

Το Νέο σημαίνει κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο από αυτό που ξέραμε. Νέο τρόπο σκέψης, νέο τρόπο δράσης, νέες λύσεις σε παλιά προβλήματα, νέες απαντήσεις σε ερωτήματα που μας ταλαιπωρούν χρόνια. Το Νέο δεν έχει χρονική διάρκεια,  γεννιέται κάθε μέρα και είναι  πάντα φρέσκο και ισχυρό.

Η λέξη Δύναμη είναι η αγαπημένη μου. Η Δύναμη είναι μέσα μας. Την παίρνουμε από την επιθυμία μας να γίνουμε καλύτεροι, να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, για το σπίτι μας, για τον τόπο μας, για όλους μας.

Η Δύναμη σημαίνει πολλά, και για τον συνδυασμό μας τα πάντα! Γιατί αυτή τη Δύναμη μας τη δίνετε εσείς με την ψήφο σας. Εσείς που είστε σήμερα εδώ και μας ακούτε. Εσείς που περιμένετε από μας να παλέψουμε για σας.

Θα ήθελα όμως να σας πω και κάτι άλλο. Ότι για να έχει καλύτερα αποτελέσματα αυτή η Δύναμη και να φέρει πράγματι Νέο τρόπο σκέψης και δράσης πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Μαζί θα προσπαθούμε και μαζί θα κερδίζουμε. Μαζί θα παλεύουμε και μαζί θα νικήσουμε.

Και έτσι θα είμαστε όλοι Μαζί στη Νέα Δύναμη για να κάνουμε τον Δήμο Τεμπών πρότυπο Δημοτικής Αρχής. Δεν λέω ότι αυτό είναι εύκολο, δεν είναι όμως και ακατόρθωτο.

Για μας έχει προτεραιτότητα η καθημερινότητά μας.

Από κει θα αρχίσουμε με μικρά και μεγάλα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Θέλω να τονίσω και κάτι άλλο:

Οι δημοτικές εκλογές είναι σημαντικές, είναι πολύ σημαντικές.

Όχι γιατί είναι ένα στοίχημα μεταξύ κομμάτων ή αναμέτρηση δυνάμεων. Όχι γιατί μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε βουλευτικές εκλογές που έτσι κι αλλιώς θα γίνουν αυτόν τον χρόνο.

 Είναι σημαντικές γιατί αφορούν εσάς, εμάς, όλους.

Αφορούν άμεσα τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, τη δουλειά μας, την καθημερινότητά μας. Εχουν να κάνουν με τον δρόμο που περνάει από τη γειτονιά μας, έχουν να κάνουν με την παραγωγή μας, με αυτά που συζητάμε στο οικογενειακό τραπέζι, στο καφενείο, έξω από την εκκλησία, έξω από το σχολείο.

Η ζωή στα μικρά μέρη δεν είναι απρόσωπη. Έχει όνομα, επίθετο και προσωπική σχέση.Αρα, και η ψήφος δεν μετράει απλώς ως ποσοστό, αλλά έχει νόημα,  αποκτάει δύναμη που επηρεάζει άμεσα τη ζωή μας.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα:

Λίγες μέρες πριν, απόγευμα Μεγάλου Σάββατου, χαλάζι χτύπησε την περιοχή μας και καλλιέργειες καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπάθειες μηνών πήγαν χαμένες μέσα σε δευτερόλεπτα. Τα ΜΜΕ διέδωσαν το συμβάν, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκε υπηρεσιακώς και ο ΕΛΓΑ ανέλαβε την αυτοψία των ζημιών. Αυτά κάνει μια κεντρική Κυβέρνηση. Τι έγινε όμως στη δική μας καθημερινότητα?

Την ίδια στιγμή οι αγρότες έτρεξαν στα χωράφια. Ο ένας πήγε στον άλλο για να συγκρίνουν ζημιές. Οικογένειες του ίδιου χωριού μοιράστηκαν σκέψεις και προβληματισμούς. Το χαλάζι σημάδεψε το Πάσχα μας και τη σκέψη μας.

Σ’ αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να είναι η Δημοτική Αρχή δίπλα τους. Στην επίλυση αυτών των προβλημάτων οφείλει να βοηθήσει ο Δήμαρχος, ο δημοτικός σύμβουλος, ο δικός μας άνθρωπος δηλαδή. Από τη στιγμή της δοκιμασίας τους, μέχρι τη λύση του προβλήματος. Αυτή τη συμπαράσταση θέλω να σας υποσχεθώ. Γι’ αυτή τη συναίσθηση ευθύνης του ρόλου του δημάρχου μιλάω σήμερα. Αυτή την ευθύνη με ό,τι αυτή συνεπάγεται αναλαμβάνω σήμερα μπροστά σας. Και ζητώ να με εμπιστευθείτε ως φίλο παλιό.

Ως τον άνθρωπο που του εμπιστευθήκατε ήδη μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο και ελπίζω να ήμουν αντάξιος των προσδοκιών σας. Και τώρα θέλω αυτή την εμπειρία να τη χρησιμοποιήσω για να διορθώσω αυτά που μας ταλαιπωρούν.

  • Ζητώ να μου δώσετε τη δύναμη να παλέψω για σας.
  • Ζητώ να είστε δίπλα μου για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για τον Δήμο Τεμπών.

Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου μας, αλλά θα ήθελα να ακούσω και από σας περισσότερα. Για προβλήματα, για υποσχετικές λύσεις, για έργα που τελικά δεν γίνονται μιλούν πολλοί. Γιατί αυτό είναι εύκολο. Τόσο εύκολο που η απερχόμενη δημοτική αρχή το είχε σημαία.

Μόνο  ανεκπλήρωτες υποσχέσεις έδωσε τα  εννέα χρόνια εξουσία της. Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις σχέσεις που όπως λέει έχει με στελέχη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε μόνο υποσχέσεις. Υπόσχεση για κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος του Πυργετού, υπόσχεση για την απομάκρυνση των διοδίων Πυργετού, υπόσχεση για την κατασκευή προαστιακού σταθμού στην ΙΤΕΑ, υπόσχεση για λύση του οικιστικού προβλήματος στην παραλία Αιγάνης, υπόσχεση για την αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών, υπόσχεση για την μη λειτουργία δομής φιλοξενίας στο στρατόπεδο ΖΩΓΑ στο Κυψελοχώρι. Το μόνο που κατάφερε από όλες αυτές τις υποσχέσεις είναι, να μην  κατασκευαστεί ο κόμβος στο ύψος του Πυργετού και να οδηγηθεί η περιοχή σε υποβάθμιση και οικονομικό μαρασμό, να μην απομακρυνθούν τα διόδια Πυργετού, να μην κατασκευαστεί ο προαστιακός σταθμός στην ΙΤΕΑ και συγχρόνως να μην επιδιώκει την επαναλειτουργία του υπερσύγχρονου σταθμού τραίνου στον Ευαγγελισμό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι τριών πρώην δήμων Γόννων, Μακρυχωρίου και Νέσσωνος και της Ιστορικής κοινότητας Αμπελακίων, να μην λυθεί το οικιστικό πρόβλημα της παραλίας Αιγάνης, να μείνει στις μακέτες η αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών, να λειτουργήσει τελικά η δομή φιλοξενίας στο στρατόπεδο ΖΩΓΑ στο Κυψελοχώρι, με αποτελέσματα αρνητικά για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Επίσης η υπόσχεση της απερχόμενης δημοτικής αρχής για πιο δίκαιη ανταποδοτική φορολογική πολιτική, έμεινε στα λόγια. Η πραγματικότητα; Κατάφεραν τη ΔΕΥΑΤ μια επιχείρηση την οποία παρέλαβαν από τον πρώην δήμο Νέσσωνος εύρωστη οικονομικά να την φέρουν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η ΔΕΥΑΤ χρωστάει στο δήμο Τεμπών  περίπου 1.000.000 € και έχει χάσει από επιστροφή ΦΠΑ άλλες 250.000 € περίπου. Χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των ανταποδοτικών τελών της ύδρευσης και της άρδευσης ανακουφίζοντας κάπως τους αγρότες οι οποίοι βάλλονται από καιρικά φαινόμενα, από αυξημένες εισφορές, από υπερφορολόγηση, από το υψηλό κόστος παραγωγής κλπ.. Θέλουν να ξεχάσουμε όλα αυτά που δεν έγιναν εννέα χρόνια και να ασχοληθούμε με τις νέες υποσχέσεις που δίνουν. Ο τόπος μας χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή που να μπορεί να διεκδικεί και να πραγματοποιεί έργα ωφέλιμα στην κοινωνία. Εμείς μπορούμε. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν μπορεί.

Θέλω να σας κοιτάω στα μάτια με ειλικρίνεια. Να μιλάω με πράξεις. Να λειτουργώ με αξιοπιστία. Γι’ αυτό απόψε θέλω να μοιραστώ μαζί σας την απόφασή μου να θέσω τον εαυτό μου και όλες τις δυνάμεις μου στην υπηρεσία των συνδημοτών μου. Σήμερα θέλω να δεσμευθώ επίσημα ότι η πόρτα της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δύναμης θα είναι ανοιχτή για όλους.

Είμαι σίγουρος πως με τη βοήθεια του Θεού, με τη βοήθεια του καθένα και της καθεμιάς σας ξεχωριστά, θα καταφέρουμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.

Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να κάνουμε πραγματικότητα αυτά που πρεσβεύουμε.

Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας.

Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή γιατί ο Δήμος μας πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Μόνος μου δεν μπορώ. Μπορώ όμως με όλους τους ανθρώπους του συνδυασμού μου, ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτικές αφετηρίες, ανθρώπους με όρεξη, ήθος και εντιμότητα, να  ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ. ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνουν, να μοιραστούν το όραμά μου για τον τόπο μας και να θέσουν το όνομά τους δίπλα από το δικό μου. 
Αυτούς τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για τον Δήμο μας χωρίς υστεροβουλία και χωρίς προσωπικό συμφέρον και με τους οποίους θα δώσουμε την νικηφόρα μάχη της 26ης Μαϊου, θα σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως. 

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τόσο μαζική, αποψινή σας παρουσία.

Αυτή η παρουσία σας είναι η κινητήρια δύναμή μας, αυτή η εμπιστοσύνη σας είναι ο οδηγός μας.

Στις 26 Μαϊου κερδιζουμε τον αγώνα!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Σας αποχαιρετώ για σήμερα ζητώντας σας να συνεχίσετε τον αγώνα μέχρι την ημέρα της νίκης. Από δω από την πλατεία που έχει το όνομα ενός ανθρώπου που είναι συνώνυμο της διεκδίκησης, των έργων, της αγάπης για τον τόπο του, του αείμνηστου  Ζήση Λιούπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here