Λάρισα: Τα ευτράπελα της Κάλπης!

664

Οι εκλογικές αναμετρήσεις, εκτός από κουραστικές και χρονοβόρες, μπορούν να αποδειχθούν και ιδιαίτερα χιουμοριστικές. Ειδικά, η πρώτη Κυριακή των εκλογών, δημιούργησε πολλά ευτράπελα στα εκλογικά κέντρα του νομού, τα οποία βρήκαν τους δικαστικούς αντιπρόσωπους απροετοίμαστους, μιας και το γράμμα του νόμου δεν έχει προβλέψει για αυτά.

Ας δούμε μερικά απ’ αυτά που αλιεύσαμε, μέσα από το παραπολιτικό ρεπορτάζ, την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ο Δύσπιστος Υποψήφιος

Σε εκλογικό κέντρο του νομού, υποψήφιος ζήτησε να καταμετρηθούν οι ψήφοι δις, μιας και δεν ήταν έτοιμος να παραδεχτεί ότι δεν είχε καταφέρει να έχει την απόδοση που περίμενε. Άγνωστο παραμένει, σχεδόν μια βδομάδα μετά, αν το έχει δεχτεί…

Που είναι το Πασόκ, ρε παιδιά;;;

Συμπαθητική γιαγιά σε χωριό της Λάρισας, πήγε να ψηφίσει και έψαχνε τον ήλιο τον πράσινο, τον ήλιο που ανατέλλει. Αφού έψαξε όλα τα ψηφοδέλτια, γιατί νόμιζε ότι της το έκρυβαν και συζήτησε με όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ζητώντας εξηγήσεις, μπήκε στο παραβάν με δυσθυμία και ψήφισε ΚΙΝΑΛ. Για την ιστορία, στο συγκεκριμένο χωριό, το ΚΙΝΑΛ κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 50 ψήφους.

Ξέχασε τους σταυρούς στο σπίτι

Σ’ άλλο χωριό του νομού, μια άλλη γλυκιά κυρία, πήγε με τον γιο της να ψηφίσει, ο οποίος φυσικά την είχε προμηθεύσει με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια, για να μην μπερδευτεί. Το θέμα ήταν, ότι η κυρία της ιστορίας μας, είχε βάλει τα έτοιμα ψηφοδέλτιά στην καθημερινή της τσάντα και όχι στην καλή, της εκκλησίας. Την παρέλαβε ο γιος από την εκκλησία, την πήγε στο εκλογικό κέντρο, μπήκε εκείνη στο παραβάν, άφαντα τα ψηφοδέλτια. Ίσως ήταν η πρώτη φορά που ψήφισε μόνη της, στα 70 της. Ξεκάθαρη γροθιά στην πατριαρχία!

Καμάκι στον δρόμο για το παραβάν

Τι κάνεις αν πας να ψηφίσεις και δεις στην εφορευτική επιτροπή, την γυναίκα της ζωής σου; Της αφιερώνεις ένα ψηφοδέλτιο! Νεαρός κεραυνοβολήθηκε από  εντυπωσιακή δικηγόρο και της άφησε μήνυμα λατρείας. Η περιγραφή του ήταν  γλαφυρή και δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης σε ποια αναφερόταν. Η ευειδής δικηγόρος, είδε το ψηφοδέλτιο όταν καταμετρούσαν, αλλά δεν ενέδωσε στο φλερτ. Άλλωστε, ποιος έριξε γυναίκα με ψηφοδέλτιο του Βελόπουλου;

Στέλλα Καρατζόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here