Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Άμεση οικονομική ενίσχυση των νοσοκομείων για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

345

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, μετά από τα σημερινά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, που αφορούν την έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, εκφράζει την λύπη του, αλλά συγχρόνως και την αγανάκτησή του για ένα αναμενόμενο γεγονός, που είχε επισημανθεί και από τον Σύλλογό μας με συνεχόμενα δελτία τύπου από την Άνοιξη (2-4-2019 και 15-4-2019).

Δυστυχώς, θεραπείες αναβάλλονται, ενώ οι ογκολογικοί ασθενείς αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στα φάρμακα υψηλού κόστους.

Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων μας δεν επαρκεί για μια αξιόπιστη, ποιοτική και ασφαλή περίθαλψη των πολιτών της ευρύτερης περιοχής μας.

Καλούμε τους κυβερνητικούς αρμόδιους αλλά και τον νεοδιορισθέντα ΥΠΕάρχη μας κ. Φ. Σερέτη, αφού του ευχηθούμε εγκάρδια καλή επιτυχία στο έργο του, να παρέμβουν άμεσα για να εξασφαλίσουν έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε η δημόσια υγεία, να μην δοκιμάζεται περιοδικά, όταν μάλιστα μπαίνουν εμπόδια στις θεραπείες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Τέλος, καλούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά και κάθε συναρμόδιο φορέα, σ’ έναν αγώνα αποκατάστασης της χρηματοδότησης των δημόσιων δομών της περιοχής μας και την ομαλοποίηση της ροής φαρμάκων υψηλού κόστους, με γνώμονα πάντοτε η χρηματοδότηση αυτή να κατευθύνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here