Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας: Δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για τις ηλικίες από 75 και πάνω εδώ και 20 μέρες

580

Σε ανακοίνωση σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στην Λάρισα, προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα παρακάτω:

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με δελτίο τύπου αλλά και με πολυάριθμες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας, στην περιοχή μας, εδώ και περίπου 20 ημέρες, δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για τις ηλικίες από 75 και πάνω.

Επίσης δεν προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουμε, να αποκατασταθεί γρήγορα το πρόβλημα.

Ο φαρμακοποιός δε φέρει ασφαλώς καμία ευθύνη γι αυτό, ούτε μπορεί να επέμβει ώστε να βρει διαθέσιμο ραντεβού.

Σας παρακαλούμε πολύ να αναμένετε ενημέρωση για το πότε θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων για την περιοχή μας συγκεκριμένα και μετά να απευθυνθείτε στα φαρμακεία για τη διαδικασία με τα ραντεβού, ώστε να αποφεύγεται όλη αυτή η τριβή και η ταλαιπωρία, τόσο για εσάς όσο και για τους συναδέλφους φαρμακοποιούς.

Οι όποιες ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης, περί ανοίγματος της πλατφόρμας για τις ηλικίες 75 και πάνω, προφανώς αφορούν άλλες περιοχές της χώρας στις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.

Για το εμβόλιο που απευθύνεται σε ηλικίες 60-65 (γεννημένοι τα έτη από 1957 ως και 1961) υπάρχουν προς το παρόν διαθέσιμα εμβόλια στα επιλεγμένα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία βρίσκονται ως επί το πλείστον περιφερειακά της Λάρισας. Για τα εμβόλια αυτά μπορείτε να απευθύνεστε στα φαρμακεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here