Βασίλης Κόκκαλης στον απολογισμό του έργου του: Δεν εγκατέλειψα τη βάρκα με την πρώτη φουρτούνα (ΦΩΤΟ)

542

Τον απολογισμό του έργου του έκανε απόψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης ενώπιον όσων έσπευσαν να ακούσουν την ομιλία του στο Αρχαίο Θέατρο. Ο κ. Κόκκαλης, ανέφερε όσα κατάφερε να πετύχει η κυβέρνηση Τσίπρα καθώς και ότι ο ίδιος δεν αποχώρησε στα δύσκολα και στήριξε τον Πρωθυπουργό, ως όφειλε.

Αναφέρθηκε εκτενώς στο δικό του έργο και δήλωσε υπερήφανος που έβαλε ένα μικρό λιθαράκι για την λειτουργία της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής καθώς και για την λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελάσσονα. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την Λάρισα ξεκίνησε η ενεργειακή επανάσταση για την πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με την πρώτη αγροτική ενεργειακή κοινότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε λίγα χρόνια στους αγρότες να απαλλαγούν πλήρως από το κόστος άρδευσης.

Αναφέρθηκε επίσης στο κλείσιμο των τιμών στο βαμβάκι αλλά και για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος  αλλάζει ήδη, αφού η  κυβέρνηση  Τσίπρα πήρε τη σχετική απόφαση με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στα τέλη του περασμένου έτους.

Μίλησε επίσης και για τη λειτουργία της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των κόκκινων δανείων όπου εντάχθηκαν 61.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για αγρότες με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τις ρυθμίσεις στη ΔΕΗ, τη μη έκδοση λογαριασμού αγροτικού τιμολογίου την περίοδο της άρδευσης αλλά και  στο πέρας αυτής και την επίτευξη βιώσιμων ρυθμίσεων προς όφελος των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ.

Αναφέρθηκε επίσης και στην  έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ, για την άμεση και δίκαιη καταβολή των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του ΕΤΕΑΝ ύψους 915 εκ. € για χρηματοδότηση του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στα μέτρα που έλαβαν για την οικονομική ενίσχυση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με ακατάσχετο επιδοτήσεων, αφορολόγητο έως 9.550€, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση της φορολογίας για συνεταιρισμένους αγρότες και συνεταιρισμούς, κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, από 1/1/2019 33% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο σύνταξης για τους αγρότες και για τη στήριξη 150 επιχειρησιακών προγραμμάτων σε οπωροκηπευτικά και δενδρώδη, ύψους 40 εκ. ευρώ το χρόνο.

Σχετικά με το Debate

Σχετικά με το Debate με τον κ. Κέλλα και τον κ. Χαρακόπουλου, που δεν τελεσφόρησε, δήλωσε ότι τους προσκάλεσε να μιλήσουν για τα προγράμματά τους και για τις θέσεις των κομμάτων τους και για όσα έχει ο καθένας πετύχει για τον τόπο και ενώ στην αρχή είπαν «ναι», μετά το ξανασκέφτηκαν και άφησαν τη ρόδο και το πήδημα και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια!

Ο κ. Κόκκαλης έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους όσοι τον στήριξαν και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: δε θα σας ξεχάσω ποτέ, θα είμαι κοντά σας την επόμενη ημέρα απ’ όποιο μετερίζι κι αν μου τάξετε. Θυμηθείτε, σκεφτείτε, αποφασίστε.

Στέλλα Καρατζόγλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here