Συγκινητική ταινία μικρού μήκους με αντιρατσιστικό μήνυμα από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λάρισας (ΒΙΝΤΕΟ)

1012

Πολύ συχνά γίνεται λόγος για το αν το σχολείο στις μέρες μας είναι ικανό να δημιουργήσει χαρακτήρες και να προικίσει τους μαθητές με πανανθρώπινες αξίες ή μένει απλώς στην μεταφορά γνώσεων. Οι μαθητές μεγαλώνουν σε μια σκληρή εποχή και δέχονται ερεθίσματα τα οποία ίσως να διαμορφώνουν μια αρνητική στάση απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα. Θέματα όπως ο ρατσισμός ο μπούλινγκ έρχονται ολοένα και περισσότερο στην επιφάνεια και δημιουργούν ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

Απ’ όλα αυτά ορμώμενος ο καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Κώστας Νίκας αποφάσισε να δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους, σαν εναλλακτική διδακτική μέθοδο με βιωματικό χαρακτήρα για την κατανόηση του φαινομένου του ρατσισμού. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έτσι δημιουργήθηκε η Άσμα, μια ταινία μικρού μήκους του Τμήματος Ένταξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, με συμμετοχή παιδιών της Τάξης Υποδοχής και των άλλων τμημάτων του σχολείου. Η Άσμα, μια προσφυγοπούλα, περνάει δύσκολες στιγμές στο σχολείο της όταν συμμαθητές της την στοχοποιούν για τη διαφορετικότητά της. Τα χρόνια περνούν… Τι γίνεται όμως στο τέλος; Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί…

Σίγουρα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές για τον επαγγελματισμό τους αλλά και για το άρτιο αποτέλεσμα!

Συντελεστές:

Διευθύντρια σχολείου: Σταματία Γεωργίου

Υπεύθυνος καθηγητής: Κώστας Νίκας (φιλόλογος ειδικής αγωγής)

Κάμερα: Άννα Μήτση

Με τη μουσική και τη σκηνοθεσία βοήθησαν οι Δημήτρης Μιχάλης και Νάνσυ Σπετσιώτη αντίστοιχα

Στην ταινία συμμετείχαν μαθητές του τμήματος ένταξης, του τμήματος υποδοχής και των γενικών τάξεων, ειδικοί φιλόλογοι που έκαναν την πρακτική τους στο σχολείο. 

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Ζυπέλα (υποδύθηκε την ενήλικη Άσμα)

Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριές μας που δούλεψαν με κέφι και αυταπάρνηση για εβδομάδες ολόκληρες:

Αγραφιώτη Φανή

Ακρίβου Βασιλική (Άσμα)

Γιατσάκη Ζωή

Ζίκο Νικόλαο

Καούρ Ταρανβίρ Τάνια

Καραμάνου Γεωργία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here