Με 115 περιοδικά και βιβλία τέχνης εμπλουτίστηκε η Εικαστική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα

433

Η κ. Παναγιώτα Παπαγιάννη δώρισε μέσω του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» 115 βιβλία και περιοδικά τέχνης από τη προσωπική βιβλιοθήκη των γονιών της, Κικής και Σταύρου Παπαγιάννη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με σκοπό τον εμπλουτισμό της Εικαστικής Βιβλιοθήκης.

Η Εικαστική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 με σκοπό να φιλοξενηθούν τα βιβλία τέχνης που δώρισε ο Γεώργιος Ι. Κατσίγρας αλλά και να μπορούν να αξιοποιηθούν από το κοινό που ενδιαφέρεται για αυτό το υλικό. Η συλλογή περιλαμβάνει 3000 τόμους από τα οποία τα 1170 είναι δωρεάς Κατσίγρα και μπορεί κανείς να βρει αξιόλογα βιβλία ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής τέχνης.

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» από την ίδρυσή του υποστηρίζει έμπρακτα τις δραστηριότητες και το έργο του Μουσείου αποτελώντας σημείο συνάντησης ανοικτό για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό. Η συμβολή όλων, ιδιωτών, οργανισμών και φορέων είναι πάντα ανεκτίμητη ενισχύοντας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here