10 παράξενα πράγματα που πιθανότατα δεν ξέρεις για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

601

Γιορτάζεται μια φορά το χρόνο και συνήθως πλασάρεται ως ένα μεγάλο εταιρικό σχέδιο. Όμως η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κάτι περισσότερο από μια γιορτή. Και δεν είχε ανέκαθεν σχέσημε με σοκολάτα και τριαντάφυλλα!

1. Έχει κάποιες πολύ σκοτεινές ρίζες
Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου άρχισε πραγματικά στην Αρχαία Ρώμη ως ένα παγανιστικό φεστιβάλ γονιμότητας που ονομαζόταν Lupercalia, το οποίο περιλάμβανε τη θανάτωση των ζώων και το χτύπημα των γυναικών με δέρματα ζώων μέχρις ότου αιμορραγούσαν, δηλώνοντας τη γονιμότητά τους. Τόσο ρομαντικό.

2. Στον 14ο αιώνα, έγινε επισήμως μια γιορτή που σχετιζόταν με την αγάπη και το ρομαντισμό
Οι εορτές ήταν χριστιανικές – όχι άλλες θυσίες ζώων! – και γιορτάζονταν στα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτό συνέβη επειδή πολλοί πίστευαν ότι τα πουλιά ξεκινούσαν την εποχή ζευγαρώματος στις 14 Φεβρουαρίου, γι ‘αυτό και τα περιστέρια συνδέονται συχνά με την αγάπη.

3. Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν ήταν μόνο ένα άτομο
Στην πραγματικότητα, μπορεί να ήταν δύο ή τρία. Αλλά ο πιο συνηθισμένος «ιδρυτής» της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος που αψήφησε τον αυτοκράτορα Κλαύδιο Β ‘. Εκείνη την εποχή, ο Κλαύδιος είχε απαγορεύσει το γάμο, επειδή σκέφτηκε ότι αποσπούσε τους νέους στρατιώτες. Ο Βαλεντίνος αισθάνθηκε λίγο διαφορετικά – πάντρεψε παράνομα ζευγάρια μέχρι να τον πιάσουν. Αφού καταδικάστηκε σε θάνατο, τα νεαρά ζευγάρια τον επισκέπτονταν το κελί του και του έδιναν λουλούδια και κάρτες. Και ποια ήταν η ημέρα που πραγματικά πέθανε; 14 Φεβρουαρίου. Έτσι λέγεται τουλάχιστον.

4. Οι πρώτες κάρτες για τον Αγίο Βαλεντίνο στάλθηκαν τον 17ο αιώνα
Τον 17ο αιώνα οι άνθρωποι άρχισαν να ανταλλάσσουν κάρτες και επιστολές. Και οι κάρτες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έγιναν μαζική παραγωγή μέχρι τη δεκαετία του 1840.

5. Σήμερα, είναι μια αρκετά μεγάλη επιχείρηση
Περίπου το 55% των Αμερικανών γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ξοδεύει περίπου 18,2 δισ. δολάρια ετησίως, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1,7 δισ. Δολαρίων μόνο για καραμέλες. Κατά μέσο όρο, οι άνδρες δαπανούν 150 δολάρια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και οι γυναίκες; Μόλις 74 δολάρια. Εντάξει, κορίτσια!

6. Οι Αμερικανοί στέλνουν 141 εκατομμύρια κάρτες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε χρόνο
Αυτό συμβαίνει περισσότερο από κάθε άλλη γιορτή εκτός από τα Χριστούγεννα. Και πόσο γλυκό: Οι δασκάλες λαμβάνουν τις περισσότερες κάρτες την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ετησίως, από παιδιά, μητέρες και συζύγους.

7. Και σχεδόν 9 εκατομμύρια Αμερικανοί θα αγοράσουν δώρα ή κάρτες για τα σκυλιά τους
Γιατί όχι; Και οι πιστοί φίλοι μας χρειάζονται αγάπη.

8. Το πιο δημοφιλές δώρο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι τα λουλούδια
Ακολουθούν οι σοκολάτες και στη συνέχεια τα κοσμήματα. Οι Αμερικανοί στέλνουν περισσότερα από 220 εκατομμύρια τριαντάφυλλα κάθε χρόνο και μέχρι και έξι εκατομμύρια ζευγάρια θα κάνουν πρόταση αρραβώνα στις 14 Φεβρουαρίου. (Ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής μήνας μετά τον Δεκέμβριο για προτάσεις).

9. Το πρώτο κουτί σοκολάτας με σχήμα καρδιάς παρουσιάστηκε το 1868
Σήμερα, πωλούνται πάνω από 36 εκατομμύρια κουτιά σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς κάθε χρόνο.

10. Προφανώς, οι πωλήσεις προφυλακτικών αυξάνονται τον Φεβρουάριο
Οι πωλήσεις είναι σχεδόν 20% έως 30% υψηλότερες γύρω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και ίσως δεν τόσο περίεργο αν σκεφτείς ότι τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης πωλούνται τον Μάρτιο από οποιονδήποτε άλλο μήνα.

Πηγή: womenonly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here