Δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς, δεν περνάς!

2622

Της Στέλλας Καρατζόγλου

Θεωρητικά, θα έπρεπε να ήμουν μαυρισμένη, ξεκούραστη και χαλαρή… Θα έπρεπε να ήμουν έτοιμη να αδράξω την νέα σεζόν και να της δείξω πόσο έτοιμη είμαι να αντιμετωπίσω τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας… Θεωρητικά, θα έπρεπε  τα χρόνια διαλογισμού να έχουν επιφέρει κάποια αλλαγή στον ψυχισμό μου… Αλλά, η θεωρία διαφέρει πολύ από την πράξη, ειδικά αν ζεις ή δουλεύεις στη Λάρισα…

Θα ξεκαθαρίσω την θέση μου, για να μην ακουστώ κακεντρεχής ή κακότροπη… Οι αλλαγές είναι τέλειες και πρέπει να γίνονται, γιατί αλλιώς πως θα πάει μπροστά τούτος ο ταλαίπωρος κόσμος… ΑΛΛΑ, όχι όλες μαζί,  βρε παιδιά! Περπατώ  περπατώ εις το κέντρο, και νιώθω σαν τον καημένο  τον Σούπερ τον Μάριο, που έτρεχε να σώσει εκείνη την πριγκίπισσα και πότε δεν έφτανε πουθενά… Τρυπά από ‘δώ, χαντάκι από  ‘κεί, κάτι κιγκλιδώματα στην μέση και αυτοκίνητα, πολλά αυτοκίνητα  -γιατί έχετε τόσα αυτοκίνητα- που δεν ξέρουν που πηγαίνουν… Επιπλέον, δεν φημίζομαι για την ισορροπία μου κ ευτυχώς σήμερα με κράτησε ένας νεαρός κ δεν έπεσα φαρδιά πλατιά στο πλακόστρωτο… Είχα δώσει και 2 ευρώ για το καφεδάκι μου, στράφι θα πήγαινε κ αυτό και δεν είναι καιρός για σπατάλες!

Δεν θα μιλήσω για τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων που έχουν πάθει όλα νευρικό κλονισμό και εγώ υστερία! Προχθές, ήθελα να πάω Γιαννούλη και βρέθηκα Νέα Πολιτεία! Τι πράγμα είναι αυτό, μανδάμ; Τι σκόνη, τι ορυμαγδός; Και άντε, μέχρι στιγμής,  ο Θεός της βροχής δεν μας τίμησε… Τι θα γίνει όταν αρχίσουν τα πρωτοβρόχια; Που να βρω εγώ γαλότσα να ταιριάζει με το συνολάκι; Σας παρακαλώ, έχουμε και ένα πρεστίζ να διατηρήσουμε! Την είδα εγώ την κύρια σήμερα, που προσπαθούσε να ισορροπήσει στο 12ποντο και είχε πάρει αγκαζέ την φιλενάδα της- που ευτυχώς φορούσε φλατ- και πήγαινε όπως πάω εγώ μετά από κυριακάτικη τσιπουροποσία!

Και καλά, οι τρύπες θα κλείσουν, δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου αλλά  πείτε μου κάποιος, πως ακριβώς θα μετακινούνται τα Πόρσε τα Καγιέν σ’ αυτή την πόλη; Υπάρχει τέτοια μέριμνα ή σας νοιάζει μόνο για τους πεζούς και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας; Που οδεύουμε ως πόλη του καφέ, της διασκέδασης και των επιδοτήσεων αν δεν τα επιλύσουμε αυτά τα φλέγοντα ζητήματα;

Θα έρθει και ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς στα μέρη μας και δεν θα ξέρουμε πώς να τον πάμε στο Φρούριο να τον κεράσουμε ένα σουβλάκι, βρε αδελφέ! Τέτοιο ρεζιλίκι, εγώ σαν ενεργός πολίτης, δεν μπορώ να το δεχτώ! Επιτέλους, ας κάνει κάτι η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια, το Υπουργείο, η NASA και όποιος άλλος δύναται! Λε καταστασιόν τρε  απελπιστίκ σας λέω, και ακόμα είναι Σεπτέμβρης!

Υποσημείωσις: Το κείμενο, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα! Και ίσως μια κάποια καυστικότητα, απέναντι στους γκρινιάρηδες! Να χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here